Yhteistyössä

Kirjautuminen

Sam voitti Helsinki Openissa

TIP osallistui pienellä ryhmällä kesäkuun alun kansainväliseen juniorikilpailuun Helsinki Openiin. Parhaiten menestyi Sam Khosravi, joka voitti 9-vuotiaiden luokan.

Juliuksesta seuran mestari

Seuran mestaruuskilpailut pelattiin lauantaina 13.6. Jussi Mäkelää lukuunottamatta mestaruussarjapelaajat olivat poissa, mutta hienoista ulkoilukeleistä ja myöhäisestä ajankohdasta huolimatta paikalle tuli 26 osallistujaa. Konkarit juhlivat. Yllätysvoiton vei Julius Muinonen, joka loppuottelussa voitti Lauri Laanen. Ilmeistä ja tietysti kiertopalkinnosta näkyy kumpi on kumpi. Semeihin jäivät mainittu Jussi sekä keväällä seuraan liittynyt Riku Anttila.

TIPin kakkosjoukkue nousi mestaruussarjaan

TIPin kakkosjoukkue voitti päättyneen kauden ykkösdivisioonan ja jatkoi hyviä pelejä myös mestaruussarjan karsintapeleissä. Ykkösdivarin toiseksi sijoittunut Kosken Kaiku voitettiin numeroin 5-2 ja se riitti nousuun kun kumpikin joukkue hävisi mestaruussarjasta karsintaan pudonneelle PT Tapiolalle.

Joukkueessamme pelasivat kauden aikana Lauri Laane, Esa Miettinen, Rein Lindmäe,Yumo Luo, Simo Kuutti ja Mihkel Pae.

Aloittelijoilla seuraottelu

TIPin aloittelijat pelasivat helatorstaina Tikkurilassa seuraottelun PT Espoon aloittelijoita vastaan. Seitsemällä pelaajalle käyty tasainen ottelu päättyi isäntien 76-71 voittoon. Oheisessa kuvassa osanottajat. Onnistuneen tapahtuman innoittamina seurat päättivät jatkaa aloittelijoiden turnauksia syksyllä.

TIPin aloittelijat ottelivat PT Espoon aloittelijoiden kanssa

Leiri nuorille Hakunilassa

Nuoret harjoitelevat Timon ja Samulin ohjauksessa kesäkuun alun 18.6. saakka päivisin maanantaista torstaihin klo 11-15 Hakunilassa.

VeteraaniEM Tampereella 29.6.-4.7.

Tampereen kilpailuun osallistuu noin 1 850 pelaajaa. Kilpailuissa tarvitaan tuomareita, erityisesti torstaina ja perjantaina 2.-3.7. Tuomareille majoitus ja ruokailu.

Kesäleiri Virossa

Osallistumme tänäkin kesänä Tarton Kalevin leirille 3.-6.8. Paikka on Pühäjärvi, Otepään lähellä. Majoituspaikkana Pühäjärven kylpylä. Ilmoittautuneita - muitakin kuin tippiläisiä - on jo mukavasti, mutta lisää mahtuu. Yhteydenotot allekirjoittaneeseen.

Mitaleja nappulaliigasta

12- ja 17-vuotiaat kävivät 2.-3.5. kilpailua kauden viimeisistä SM-mitaleista. 17-vuotiaat edustajamme Daniel Ngyuen, Joonatan Khosravi ja Ben Phongkongkoen pelasivat hyvän turnauksen, mutta odotetusti jäivät mitalien ulkopuolelle. Joukkuekilpailusta hyvä sijoitus neljäs. 12-vuotiaiden nappulaliigassa joukkueemme Sam Khosravi ja Emil Pyykkö sensijaan yllättivät ja ottivat joukkuehopeaa. Sam pelasi itsensä lisäksi henkilökohtaisen kilpailun pronssille. Huomioitavaa on, että pojat ovat sarjaan vielä reilusti "alaikäisiä".

Sam ja Emil mitaleille

Emil (vas) ja Sam

Huono onni tiputti TIPin mitaleilta SM-sarjassa

Kuluvan kauden SM-sarjan finaalit on pelattu Helsingissä. TIP-70 voitti runkosarjan voittaen kaikki pelinsä ja lähti finaaleihin ykköspaikalta. Timo Tammisen sairastumisen ja Mika Räsäsen jalkakramppien seurauksena semifinaali kääntyi niukasti 4-3 vastustajalle PT-75:lle Tampereelta. Pronssipeli jouduttiin pelaamaan osittain reservimiehistöllä. Samuli Soineen, joka semifinaalissa voitti molemmat ottelunsa sai seurakseen joukkueen nuorisokaartilaiset Aleksi Mustosen ja Jussi Mäkelän. Espoo ei antanut meille mahdollisuuksia, vaan otti sarjan pronssit loppunumeroin 4-0. Mestaruuden voitti Tampere, hopealle Wega Helsingistä.

Samille pronssia junioriSM:ssä

Sam Khosravi oli ainut TIPpiläinen mitalisti Ruskeasuolla pelatuissa juniorien SM-kilpailuissa. Samin pronssi tuli 13-vuotiaiden nelinpelissä yhdessä Espoon Arttu Pihkalan kanssa.

TIPille SM-mitaleita

TIP-70 saavutti yhden mestaruuden ja useita muita mitaleja pöytätenniksen henkilökohtaisissa SM-kilpailuissa. Yumo Luo oli naisten kilpailun ykkössijoitettu ja voittikin mestaruuden. Loppuottelussa kaatui helsinkiläinen Annika Lundström selvästi 4-0. Saimme edustajan myös miesten loppuotteluun. Mika Räsänen joutui kuitenkin tyytymään hopeaan, kun Turun Roope Kantola vei loppuottelun niukasti 4-3. Timo Tamminen otti miesten sarjassa pronssia.

Yumo Luo otti lisäksi nelinpeleissä kaksi mitalia. Pronssia naisten nelinpelissä yhdessä Paraisten Sofie Erikssonin kanssa ja hopeaa sekanelinpelissä, parina oman seuran Lauri Laane.

Laane ja Timo Tamminen olivat pronssilla miesten nelinpelissä.

Kilpailut järjestettiin Helsingin Ruskeasuolla järjestäjänä TIP-70, joka onnistui myös järjestelytehtävissä hienosti. Seuran kiitokset kaikille talkoolaisille.

VeteraaniSM-kilpailuista useita mestaruuksia

TIPin Lauri Laane voitti kaksi ja Esa Miettinen peräti kolme mestaruutta Oulussa pidetyissä veteraanien SM-kilpailuissa. Lauri tuli mestariksi M35-sarjan kaksinpelissä ja nelinpelissä yhdessä Esan kanssa. Esa voitti lisäksi vastaavat mestaruudet M50-sarjassa. Naisten puolella Pirkko Mäkinen sai kolme mitalia, hopeaa kaksinpeliluokassaan ja 60-nelinpelissä sekä pronssia sekanelinpelissä.

SM-kilpailu

TIP-70 on järjestämisvastuussa henkilökohtaisten SM-kilpailujen järjestämisestä. Ajankohta on 28.2.-1.3. ja paikkana Ruskeasuo. Merkitkää kalentereihinne. Tuomari- yms muihin tehtäviin tarvitaan koko aktiiviväki. Ilmoitelkaa Jarmolle mahdollisuudestanne olla talkoissa mukana. Ne, jotka osallistuvat itse kilpailuihin, ilmoittautukaa Samulille. Kilpailukutsu on nähtävissä liiton sivuilla.

Kevään salivuoroista

Jokiniemi
Kevätkauden normaalit salivuorot alkavat keskiviikosta 7.1.2015.

Hakunila
Kevätkauden normaalit salivuorot alkavat perjantaista 2.1.2015.

Piikkipaikka mestaruussarjassa

Syyskauden turnausten jälkeen TIP-70 johtaa mestaruusarjaa selkeällä erolla ennen helsinkiläistä Wegaa, Espoota ja viime vuoden mestaria Turkua. Jäljellä on kaksi turnausta ennen varsinaista finaalipäivää.

Kuvassa vasemmalta Jussi Mäkelä, TimoTamminen, Mika Räsänen, Samuli Soine ja Aleksi Mustonen.

Lisenssit ja jäsenmaksut

Kilpailuissa ja sarjapeliessä pelaavilta edellytetään lisenssiä. Ne, joilla sitä, ei vielä ole, ottakaa yhteys Samuli Soineeseen. Hän hoitaa ilmoittamiset liittoon ja laskuttaa teiltä ao. maksun. Seuran jäsenmaksu on sata euroa kaudelta, keväällä kaikilta aikuispelaajilta peritään 75 euron salinkäyttömaksu.

TIPin pöytätennispelaajille Suomenmestaruuksia

22.-23.11. ratkaistiin Tampereella pöytätenniksen joukkueiden Suomen mestaruudet sekä ns. A-luokan kaksinpelin ja nelinpelin mestaruudet. TIP-70 oli mukana vahvalla joukkueella, joka otti sekä joukkueiden Suomen mestaruuden että A-luokan kaksinpelimestaruuden. Nelinpelin voittokin oli lähellä. Loppuottelussa  Aleksi Mustonen, Jussi Mäkelä johti pitkään ratkaisevaa viidettä erää, mutta joutui taipumaan viimeisissä palloissa.

Joukkueiden SM-kilpailussa TIP-70 oli tiukoilla sekä semifinaalissa PT Espoota että finaalissa tamperelaista PT 75-seuraa vastaan. Molemmat ottelut tulivat viimeisten pelien jälkeen vasta luvuin 5-4. Mestarijoukkueessa pelasivat Mika Räsänen, Timo Tamminen, Samuli Soine ja Esa Miettinen.

Esa Miettinen vei puolestaan A-luokan mestaruuden. Loppuottelua kovemmalle hän joutui aiemmilla kierroksilla, joissa vastaan osuivat oman seuran pelaajat Yumo Luo (voitto esalle 3-2) ja Jussi Mäkelä (3-1).

Seuran juniorimestaruus Joonatan Khosraville

15.11. pelattiin Jokiniemen salilla seuran juniorien mestaruudesta. Voiton vei Joonatan Khosravi ennen Daniel Nguyenia. Pronssille tulivat Ben Phongongkoen ja Sam Khosravi. Tyttöjen sarjan voitti Jenni Orula. Myös harrastajille oli oma sarja, voiton vei Vanyu Siang.

Yhdysmiehet huom!

Salitoiminnan kannalta on tärkeää, että seuraatte sivujemme kalenteria, jotta sarjapelit sijoittuvat harjoitusilloille tasaisesti peli per ilta-periaatteella. Kun peli on sovittu, laittakaa tieto mahdollisimman pian Marko Koskiselle (marko.koskinen (at) tip-70.fi).

Harjoitusvuorot

Tiistaisin Hakunilassa alkuilta 17-19 on varattu junioreille, klo 19-21 aikuisten kuntoryhmälle, ns Kunnossa Kaiken Ikää-ryhmälle. Ohjaaja on Timo ja jäsenet kutsutaan ryhmään, joka alkaa olla jo täysi. Perusteena ratkaisulle on seuran saama KKI-tuki, joka tulee käyttää sovitulla tavalla.

Maanantain vuoroa Hakunilassa on muutettu niin, että vuoro on vain kaksi tuntia klo 17-19 ja varattu junioreille. Maanantaisin on harjoittelumahdollisuus Jokiniemessä.

Johtokunta

Seuran johtokuntaan valittiin Jarmo Siekkinen (pj), Reino Mäkelä (varapj), Harri Mustonen, Taneli Keinonen, Pirkko Mäkinen, Marko Koskinen ja Timo Tamminen.

Sarjajoukkueet

TIP-70 pelaa yhdellä joukkueella mestaruussarjassa, 1-divarissa ja 2-divarissa, kolmella joukkueella 3-divarissa,  4-divarissa alustavasti (varmistus vielä puuttuu) kahdella joukkueella ja yhdellä joukkueella 5-divarissa. Mestaruussarjajoukkue vahvistui kun Samuli Soine siirtyi Turun Kaiusta TIPiin.

Sarjaotteluita pyritään taas nettikalenteria käyttäen jakamaan vuoroille niin, että samana iltana ei pelattaisi useampia pelejä. Myös Hakunilan luolaa tulisi käyttää sarjaotteluihin aiempaa enemmän.

KouluSM-mitaleja TIPille

KouluSM-kilpailu ei ollut tänäkään vuonna massiivinen osallistujamenestys. Kilpailut kuitenkin käytiin ja seuramme oli mukana vahvalla edustuksella. Sam Khosravi hoiti mestaruudet Vantaalle varsinaisessa luokassaan 1-2 luokat, mutta osallistui myös 3-4 luokkien sarjaan ja voitti senkin. Kuvassa 7-9 kilpasarjan mitalistit. Mestaruus meni Spinnin Katrin Pellille, mutta muut mitalit tulivat TIPpiin. Vasemmalta oikealle Daniel Nguyen, hopeaa, sekä Aimen Chakir ja Joonatan Khosravi, pronssia.

2-karsinnassa kolmoisvoitto

Miesten TOP 12 -sarjan 2-karsinnassa TIPin pelaajat ottivat 11.5. Ruskeasuolla kolmoisvoiton järjestyksessä Jussi Mäkelä, Aleksi Mustonen, Esa Miettinen. Kaikki kolme varmistivat paikkansa syksyn 1-karsintoihin. Varsinaisessa TOP 12 -turnauksessa Mika Räsänen sijoittui neljänneksi.

TIP-70 3 nousi 1-divisioonaan

Kauden sarjapelit on saatu päätökseen. Viimeisimpänä seuramme 3-joukkue varmisti paikan ensi kauden 1-divisioonassa. Joukkueessa pelasivat Jussi Mäkelä, Simo Kuutti, Sami Surakka ja Carlo Accorsi. Karsinnassa kaatuivat Turku niukasti 6-4 ja Iisalmi vähän selvemmin 6-2. Sarjapaikkoja on nyt siis kaikilla sarjatasoilla 5-divisioonasta mestaruussarjaan saakka.

Tapio Mäntynen toinen veteraanien TOP-turnauksessa

TIPin salin todellinen ikänestori Tapio Mäntynen oli toinen kevään TOP-8 turnauksessa veteraaneille.Tapion luokka on yli 80-vuotiaat.

SM-sarjan-mitalit menivät muille

TIP sijoittui sijoille 5-6 kuluvan kauden mestaruussarjassa. Neljännesfinaaliottelussa hävisimme täpärästi viimevuotiselle Suomen mestarille Tampereen PT 75:lle. Kausi on tältä osin ohi. Suomen mestariksi tuli runkosarjan voittaja Turun Kaiku.

TIP 70-joukkueessa pelasivat Mika Räsänen, Timo Tamminen, Lauri Laane, Aleksi Mustonen ja Jussi Mäkelä.

TIPille mitaleja SM-kilpailuista

TIP-70 sai kaikkiaan viisi mitalia Seinäjoella pidetyistä 2014 SM-kilpailuista. Kirkkaimmat mitalit tulivat nelinpeleistä. Sekanelinpelissä Mika Räsänen yhdessä Jannika Oksasen kanssa voittivat mestaruuden.

Tällä kaudella Lahtea edustava, mutta myös TIPin jäsen Jannika vei mestaruuden naisten nelinpelissä yhdessä Espoon Anna Kirichenkon kanssa. Naiset olivat vastakkain myös kaksinpelin loppuottelussa, jossa Anna vei kultaa ja Jannika hopeaa.

Mika Räsänen sai toisen mitalinsa, pronssia nelinpelissä yhdessä Helsingin Wegan Manu Karjalaisen kanssa.

TIPpiläisyllättäjä oli juniori-ikäinen Yumo Luo sijoittumalla naisten kaksinpelissä pronssille ja nelinpelissä yhdessä Paraisten Sofie Erikssonin kanssa niinikään kolmanneksi.

Nuorisotaloturnaus

TIPin toimesta järjestettiin nuorisotaloturnaus 22.2. Tikkurilan salilla. Mukana oli 24 osallistujaa. Ohjaajien sarjan voitti Juha Hännikäinen Kolohongasta, alle 12-vuotiaiden sarjan Jaako Manninen niinikään Kolohongasta. Suurimman luokan 13-15 vuotiaiden luokan neloisvoitto meni Havukoskelle, ykkösenä Aimen Chakir.

Joukkuekilpailussa SM-hopeaa

TIP-70 sijoittui hienosti hopealle joukkueiden SM-kilpailuissa 23.-24.11. Koskella. Mestaruuskin oli enemmän kuin mahdollinen, mutta Timo Tammisen (kesk.) nilkan loukkaantuminen semifinaalissa aiheutti sen, että Mika Räsänen (vas.) ja Aleksi Mustonen joutuivat pelaamaan finaalin ilman kolmatta pelaajaa. Mikan tappioton viikonloppu osoitti, että hän on parhaiden vuosiensa kunnossa.

Aleksi ja B-luokan Suomen mestari Jussi Mäkelä osallistuivat samassa yhteydessä käytyyn A-luokan SM-kilpailuun. Kumpikin selvisi karsintaryhmästään jatkoon, mutta putosivat ensimmäisissä jatkopeleissä.

Luokkavoittoja TIPille

Viime kauden B-luokan ja C-luokan (rating 1900 ja 1700) mestarit olivat molemmat seurastamme: Kimi Kivelä (vas.) voitti C-luokan ja Jussi Mäkelä B-luokan. B-luokan nelinpelissäkin pojat pääsivät finaaliin saakka, mutta siinä oli tyydyttävä hopeamitaliin.

Mika Räsäsestä TIPin mestari

Seuran mestaruus 2013 ratkaistiin Jokiniemen salilla 5.6. Odotetusti mestariksi tuli Mika Räsänen (oik.), loppuottelussa Mika voitti Lauri Laanen. Viime vuoden mestari Timo Tamminen ei ollut puolustamassa mestaruuttaan.

TIP mukana Sporttia kaikille-hankkeessa

Seuramme osallistuu maahanmuuttajalasten ja -nuorten kotouttamisen helpottamiseksi tarkoitettuun Sporttia kaikille -hankkeeseen. Seuran vetäjät opettavat lajin taitoja tässä vaiheessa maahanmuuttajataustaisille lapsille kerran viikossa Mikkolan, Hakunilan ja Havukosken nuorisotaloilla.

Salivuorot

Jokiniemen koululla

 • MAANANTAI
 • 17 - 19 nuoret
 • 19 - 22 kaikki
 • TIISTAI
 • 17 - 19 nuoret
 • KESKIVIIKKO
 • 17 - 19 nuoret
 • 19 - 22 kaikki
 • PERJANTAI
 • 17 - 20 kaikki
 • LAUANTAI
 • 14 - 16 perhepingis

 

Hakunilan väestönsuojassa

 • MAANANTAI
 • 18 - 20 kaikki
 • KESKIVIIKKO
 • 18 - 20 kaikki
 • TORSTAI
 • 17 - 19 nuoret
 • 19 - 21 kuntoryhmä
 • PERJANTAI
 • 18 - 20 kaikki
 • SUNNUNTAI
 • 15 - 17 kaikki